• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Cruise Dubai

Dubai is hot! Deze glamourstad in de Verenigde Arabische Emiraten staat bekend om de vele wolkenkrabbers en andere enorme hypermoderne bouwwerken. Alles moet groot worden aangepakt in deze stad. U kunt dan ook uw ogen uitkijken: hoogste wolkenkrabber ter wereld, grootste golfbaan ter wereld, grootste winkelcentrum ter wereld en zo kunt u nog wel even doorgaan. In Dubai en omstreken schijnt vrijwel altijd de zon en is de temperatuur aangenaam te noemen. Daarom is Dubai ook een geschikte bestemming voor in de wintermaanden. In de zomermaanden kan het vaak extreem warm worden. Dit komt omdat de stad aan de zee ligt en de temperatuur niet echt daalt in de nacht in tegenstelling tot binnenlandse woestijngebieden. 

Luxe van Dubai

Als u van een beetje luxe houdt op zijn tijd is Dubai de perfecte stad voor u! Voor shopliefhebbers is Dubai een van de beste bestemmingen van de wereld. Naast de moderne winkelketens zijn er gelukkig ook nog veel Arabische winkeltjes te vinden in de stad. Ook zijn er altijd traditionele markten waar u van allerlei lekkernijen kunt bewonderen en uitproberen.


Vanaf Amsterdam is het ongeveer zes uur vliegen naar Dubai Airport. De meeste cruiseroutes zullen dan ook vanaf hier beginnen. Er zijn natuurlijk meerdere opties, maar vaak worden de steden Muscat, Abu Dhabi en Khasab aangedaan. U kunt er ook voor kiezen om te varen in westelijke richting, naar Qatar. Er zijn ook cruisemaatschappijen die cruises organiseren vanuit Turkije, Italië, Griekenland en Spanje en ook de andere kant op vanuit Dubai in de richting van Spanje en Venetië. Wilt u toch nog verder richting het oosten? Wat dacht u dan van een overtocht naar India? En zijn verschillende cruisetochten die varen langs Mumbai,  Goa, New Mangalore en Mormugao. U merkt al wel weer: er is genoeg keuze!


Muscat is de hoofdstad van het sultanaat Oman. Deze stad is eigenlijk het tegenovergestelde van Dubai, want de stad bestaat uit witte, lage huizen die vaak niet hoger zijn dan vijf verdiepingen. In deze stad is ook veel meer te zien van de authentieke Arabische cultuur, hoewel het land ook een snelle ontwikkeling doormaakt. In de zomer kan het hier ontzettend heet worden. Abu Dhabi is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat en van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze havenstad ligt aan de Perzische Golf en is gelegen op een zandeiland dat met twee bruggen in verbinding staat met het vaste land. Rondom de stad vindt u de meest prachtige stranden en helder turquoise wateren. De Corniche is het groene gedeelte van de stad met stranden en veel wandelpaden. Ook in deze stad zijn er veel wolkenkrabbers te zien en op het westelijke eind van de Corniche hebt u een prachtig uitzicht op de skyline van Abu Dhabi.

Reisduur Cruise Dubai

De duur van een cruise naar Dubai kan verschillen van 8 tot wel 25 dagen. Dit ligt er natuurlijk helemaal aan welke route u kiest. Heeft u alle tijd van de wereld en wilt u het er eens goed van nemen? Kies dan zo’n cruise van ongeveer 3 weken die u van Italië of Spanje naar Dubai laat varen. Gaat u toch liever niet veel langer dan een week van huis weg? Pak dan het vliegtuig en sta binnen ongeveer 6 uur in het Midden-Oosten en geniet van al het moois wat deze regio te bieden heeft!