• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Cruise Noorwegen

Het cruiseaanbod naar Noord-Europa is reuze en dat is natuurlijk niet voor niks. Met name zijn cruises richting de Noorse fjorden erg in trek en hebben ook veel te bieden. Reden nummer één is uiteraard: de prachtige ongerepte Noorse natuur. Noorwegen heeft namelijk meer dan duizend fjorden en langs de westkust, waar u langsvaart met het cruiseschip, liggen bekende fjorden als de Hardangerfjord, de Nærøyfjord, de Sognefjord, de Lysefjord en de Geirangerfjord en zijn omringd door de meest prachtige kliffen. Het water is zo mooi blauw, dat het net het water op een plaatje van een ansichtkaart lijkt. Zo nu en dan vaart u tijdens een cruise door Noorwegen langs een metershoge waterval die is ontstaan op een gletsjer.

Cruise Noorwegen

Cruise Noorse Fjorden

De gletsjers hebben in de ijstijd voor het ontstaan van de fjorden, valleien en bergwanden gezorgd. Ook namen zij zwerfkeien en zand mee dat is neergelegd bij ons in Nederland. Het ijs is zo dik, dat het lijkt alsof het één grote massieve massa is. Niets is minder waar, het ijs is nog altijd in beweging. In West-Noorwegen vindt u nog steeds restanten van de prehistorische gletsjers. De Jostedalsbreen is de bekendste en is ook de grootste gletsjer van Europa. Deze enorme gletsjer is 487 vierkante kilometer groot en het ijs is wel 600 meter dik. Op sommige gletsjers zijn skipistes gemaakt, zodat u hier in de zomer heerlijk kunt skiën, snowboarden of gewoon lekker genieten van de zon en het prachtige uitzicht.

Wandelen tijdens Cruise

Houdt u van een stevige wandeling? Rondom de Noorse fjorden kunt u prachtige wandelingen maken. Er zijn talloze wandelroutes, variërend van eenvoudige, korte wandelingen die geschikt zijn voor iedereen tot moeilijke lange routes geschikt voor ervaren wandelaars die over een goede lichamelijke conditie beschikken.  

De Noorse Fjorden beginnen bij de stad Bergen. Bergen is na Oslo de grootste stad van Noorwegen en staat bekend door de ligging, want het is gebouwd op zeven heuvels. Ook heeft de stad een prachtige haven. Veel Noorwegen cruises die varen langs de Noorse Fjorden houden een stop in Bergen, zodat u de tijd hebt om dit karakteristieke Noorse stadje te bezichtigen. Andere Noorse steden die op de route liggen zijn onder andere Geiranger, Flam, Stavanger en Kristiansand. Flam is een klein fjordplaatsje waar u een ritje kunt maken over het steilste spoortraject van Europa, de Flåmsbana. De rit alleen al is indrukwekkend genoeg, maar aan het einde van het traject wacht ook nog eens een prachtige waterval op u waar u uw ogen kunt uitkijken. Voorbij de Fjorden ligt het plaatsje Honningsvåg. Vanaf hier is het nog 35 kilometer en dan bent u op de Noordkaap. Noordkaap wordt gezien als het meest noordelijke punt van het Europese vasteland. Vooral bijzonder om er in de zomermaanden te zijn, want op deze plek verdwijnt de zon 77 dagen lang niet onder de horizon en is het dus heel lang licht. 


Andere bestemmingen

Een cruise door Noorwegen langs de Noorse Fjorden kan heel goed worden gecombineerd met een bezoek aan andere Noord-Europese landen. Zo kunt u over de Oostzee varen naar Sint-Petersburg en de Baltische staten Letland, Estland en Litouwen. Of wilt u juist richting het westen? U kunt een cruise naar de Fjorden uitstekend combineren met een vaart naar het adembenemende IJsland of Ierland en Schotland. De schoonheid van de Schotse Hooglanden is ongekend. Dublin en Edinburgh zijn steden waar voor ieder iets te beleven valt en zijn beide erg sfeervol. U kunt uw cruise dus combineren met een stedentrip, maar als u toch gaat voor de natuur en imposante landschappen kunt u misschien beter kiezen om uw trip te combineren met bijvoorbeeld IJsland en Groenland. De IJslandse geisers, lavavelden en vulkanische vlaktes zijn bezienswaardigheden op zich. In Groenland kunt u wild life spotten, zoals walvissen en ijsberen, een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers!