• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Nieuwe cruiseschepen voor MSC Cruises

07-02-2016

MSC Meraviglia

Dat de cruise markt booming is dat weten we natuurlijk al lang. Ieder jaar blijft de markt groeien en groeien ook de nieuw geproduceerde cruiseschepen. Steeds groter in formaat, maar ook zeker groter wat betreft niveau van entertainment. Van complete waterparken, discotheken en theaters tot surf-simulatoren en klimhallen. Niets is meer te gek.

Dat het ook rederij MSC Cruises voor de wind gaat blijkt uit de aankondiging dat ook zij hun vloot wederom gaan uitbreiden. Twee schepen die tot op heden in optie stonden gaan definitief gebouwd worden. De schepen vallen in de zogenoemde Meraviglia-plus generatie, waarvan de MSC Meraviglia die in 2017 gaat varen de eerste is. In totaal krijgen de schepen een lengte van 331 meter, komen er 2.444 hutten aan boord en is er ruimte voor maar liefst 6297 passagiers.

Het eerste schip zal klaar zijn in oktober 2019, het tweede schip in september van 2020. De bouw van de schepen zal dus circa 4 jaar duren. In totaal gaat MSC Cruises 1.6 miljard euro spenderen aan de bouw van deze nieuwe cruiseschepen.