• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Mooie cruise bestemmingen in Azie

25-01-2016

Azië is al jaren een populair continent voor backpackers en georganiseerde rondreizen. Met name landen als Thailand, Maleisië, Indonesië en Vietnam krijgen jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit met name Australië en Europa. De laatste jaren worden gelukkig ook cruises in deze regio steeds populairder. Een cruise naar Azië is echter een breed begrip, want welke landen / steden wilt u nou eigenlijk echt bezoeken en wat wilt u echt niet missen? In dit blog proberen we een aantal steden met bijbehorende bezienswaardigheden te noemen in Azië die u zeker moet gaan bezoeken indien uw cruise dit toelaat.


Azie

Laem Chabang (Bangkok)

Bangkok is een van de meest bezochte steden in Azië. Niet gek dus dat het ook een van de populairdere havens voor cruises is om aan te leggen. Deze gigantische stad lijkt op het eerste oog een chaotische metropool, maar naar mate men de stad leert kennen komen de charmes van deze stad naar voren. Zo heeft Bangkok een levendig uitgaansleven en zijn er veel tempels, monumenten en paleizen te vinden. Bezienswaardigheden die u echt niet moet missen zijn de tempels Wat Pho en Wat Phra Kaeo, daarnaast is het koninklijk paleis erg mooi en om te shoppen moet u natuurlijk langs Khao San Road.

Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, maar als u het cruiseaanbod naar dit land ziet zult u dat niet merken. Er stoppen erg veel cruises in Singapore door de ligging binnen Azië. Singapore staat naast het formaat ook bekend om de rijkdom. Het is daarom ook gelijk een van de duurste steden om te bezoeken. Met name het feit dat stad erg schoon is in combinatie met de een indrukwekkende skyline is waar Singapore bekend om staat. Tijdens een stop in Singapore kunt u in ieder geval genieten van moderne architectuur en de Singapore Zoo.
Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, ook wel Saigon, was de hoofdstad van Zuid-Vietnam. Tegenwoordig is het een grote metropool met een klein westers tintje. Er zijn namelijk enkele gebouwen met Franse architectuur te vinden. De stad werd vroeger dan ook wel eens het Parijs van het Oosten genoemd. Bezienswaardigheden tijdens een bezoek aan Ho Chi Minh zijn onder andere de Notre Dam (met naastgelegen postkantoor en gemeentehuis), Cholon Chinatown, het War Remnants Museum en de straat Pham Ngu Lao. Deze straat is een vergelijkbaar met Khao San Road in Thailand en zit vol kleine restaurantjes en leuke barretjes.