• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

De grootste cruiseschepen

28-12-2015

Cruiseschepen zijn er in alle soorten en maten. De trend van de laatste jaren is echter dat ze steeds groter en luxer aan het worden zijn. De meeste cruiseschepen zijn tegenwoordig bijna hele steden compleet met talloze restaurants, bioscopen, zwembaden en casino's. Het formaat van cruiseschepen bepaald men aan de hand van het volume van de ingesloten ruimtes. De afkorting voor deze eenheid is GT en heeft als eenheid kubieke meters. In dit artikel geven we een top 5 van de grootste cruiseschepen op basis van de GT.

5. Freedom of the seas – 154.407 GT

MS Freedam of the Seas

De Freedom of the Seas werd ooit gebouwd als grootste cruiseschip van dat moment. Inmiddels is het schip afgezakt naar de vijfde plaats, maar de afmetingen van dit schip blijven enorm imposant. Het schip heeft een grotere breedte dan we gewend zijn van cruiseschepen, door de interne promenade die door het schip loopt.

4. Norwegian Epic – 155.873 GT

Norwegian Epic

De Norwegian Epic is gebouwd in 2010 en dus nog een relatief jong schip. Het volume is imposant, maar voor een cruiseschip is de lengte met 329 meter niet extreem. Doordat het schip maar liefst 16 dekken heeft is het volume dus toch erg groot. In totaal is er ruimte voor maar liefst 4200 passagiers. Het schip heeft 9 typen hutten, variërend van een hut van 9 m² tot een luxe suite van 79 m². Omdat er steeds meer mensen in hun eentje een cruise boeken is de Norwegian Epic uigerust met speciale sStudio's met een afmeting van 9 m². De vertrekhaven van dit schip, dat terecht een derde plek in deze top 5 grootste cruiseschepen heeft, is op dit moment Barcelona.

3. Quantum of the seas – 168.666 GT

MS Quantum of the seas

De Quantum of the Seas heeft met ruim 168.000 GT qua formaat net een streepje voor op de Norwegian Epic. Het schip valt qua formaat in de Quantum klasse. Het verschil met de eerste twee plekken is echter wel groot. Bijzonder aan de Quantum of the Seas is het feit dat dit schip 34 aangepaste hutten heeft en door de extra liften relatief goed is uitgerust voor mensen met een beperking. Net als veel andere grote schepen is rederij Royal Carribean de eigenaar van de Quantum of the Seas. Royal Carribean heeft een enorm aanbod cruises.

2. Oasis of the seas – 225.282 GT

MS Oasis of the Seas

De sprong van plek drie naar plek twee is een relatief grote sprong. De Oasis of the Seas is namelijk circa 60.000 GT groter dan de nummer twee. De Oasis of the Seas heeft daarmee een solide tweede plek in deze top 5, met dezelfde afmeting als de nummer 1. De eigenaar van dit cruiseschip is het alom bekende Royal Carribean Cruises.

1. Allure of the seas – 225.282 GT

Allure of the seas

De Allure of the Seas heeft eigenlijk een gedeelde eerste plaats met de Oasis. Beide cruiseschepen hebben namelijk een afmeting van 225.282 GT. De Allure of the Seas hebben wij op plek 1 gezet in deze top 5 grooste cruiseschepen omdat het net meer personen kan huisvesten. Met de enorme afmeting biedt het schip ruimte aan ruim 6300 passagiers en 2400 bemanningsleden. Het schip bestaat in totaal uit 16 dekken en heeft meer dan 700 miljoen euro gekost om te bouwen.