• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Cruise met kinderen

11-01-2016

Cruises hebben jarenlang bekend gestaan als een vakantie voor oudere mensen. Dit beeld is inmiddels echter ver achterhaald omdat cruiseschepen steeds groter zijn geworden en voorzien zijn van steeds spectaculairdere entertainment voorzieningen. Welke voorzieningen er zijn voor kinderen kan echter enorm verschillen per rederij en schip. Daarom hierbij een top 8 cruiseschepen als u een cruise met kinderen wilt boeken. Naast de faciliteiten voor kinderen is het overigens ook interessant om te kijken naar aanbiedingen voor cruises met kinderen. Een rederij als MSC Cruises bijvoorbeeld laat kinderen tot 12 jaar gratis cruisen. Kinderen van 13 tot en met 18 jaar profiteren bovendien van een aantrekkelijk kindertarief.


Cruise met kinderen

MSC Cruises - MSC Preziosa

Met name de grotere cruiseschepen hebben veel faciliteiten voor kinderen. Daarom hoort de MSC Preziosa natuurlijk ook in dit rijtje. Dit schip is namelijk voorzien van een compleet waterpark vol attracties. Onder andere de langste glijbaan op zee is op dit schip te vinden. Verder is het schip voorzien van een bioscoop, kinderopvang en een kinderspeelplaats. Op Zoover krijgt dit schip van gezinnen met kinderen een 8.4 en van gezinnen met een baby zelfs een 9.2!


MSC Cruises - MSC Divina

Op de MSC Divina is zowel gedacht aan de kleinere als grotere kinderen. Zo is er onder andere een speciale Kids Club aan boord van dit schip. Voor de tieners is er een discotheek ingericht. Verder is er kinderopvang, een kinderspeelplaats en een bioscoop. Gezinnen met kinderen geven dit schip een 8.7 als beoordeling. Gezinnen met een baby geven dit schip een 8.0.


Royal Caribbean - Oasis of the Seas

Het mag natuurlijk geen verrassing zijn dat het grootste cruiseschip ter wereld ook flink wat faciliteiten voor kinderen aan boord heeft. Zo lopen op dit schip een aantal figuren rond zoals Shrek en Kung Fu Panda. Verder zijn er op de Oasis of the Seas onder andere een Zipline te vinden, een schaatsbaan, een basketbal veld, een klimmuur, 3D bioscoop en twee complete surf-simulatoren. Zowel de jongere als oudere kinderen zullen zich hier dus zeker vermaken.

Royal Caribbean - Allure of the Seas

Dit schip is bijna net zo groot als de Oasis of the Seas. Het schip heeft vergelijkbare figuren van Dreamworks aan boord zoals Shrek. Ook dit schip heeft voor de oudere kinderen een surf-simulator genaamd de Flowrider, een schaatsbaan en een klimmuur.  In zowel 2013 als 2014 heeft de Allure of the Seas de prijs voor cruiseschip van het jaar gewonnen.


Royal Caribbean - Quantum of the Seas


Op dit schip van Royal Caribbean is aan alle leeftijden gedacht. Zo kunnen kinderen er rolschaatsen, basketballen, in de botsauto's, surfen in de simulator en klimmen op de klimmuur. Voor de kleine kinderen is er onder andere een oppas voorziening en lopen er Dreamworks figuren rond.

NCL - Norwegian Breakaway

Op de Norwegian Breakaway is een flink aquapark te vinden waar kinderen zich dagen kunnen vermaken. In dit park zijn maar liefst 5 glijbanen te vinden. Naast dit aquapark is de Norwegian Breakaway voorzien van de grootste kids area op zee. Het schip vaart voornamelijk vanaf New York naar de Bahamas en de Caribbean. De beoordelingen van ouders met kinderen en babies liggen rond de 8.0.

NCL - Norwegian Getaway

Net als op veel andere schepen is ook hier een Aqua Park te vinden. De snelste glijbaan op een schip is hier ondere andere te vinden, genaamd de 'Free Fall'. Verder is er een groot sportcomplex op het schip en kunt u op een plank over de rand van het schip lopen.

NCL - Norwegian Epic

Voor ons Nederlanders is dit het schip wat doorgaans het dichtste bij huis vaart. De Norwegian Epic vaart namelijk voornamelijk in de Middellandse Zee en af en toe in de Caribbean. Op dit schip is een waterpark te vinden voor kinderen, voor de tieners is er een discotheek en er is ook een flink sportcomplex aan boord. Bovendien is hier de enige bowlingbaan op een cruiseschip te vinden.