• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Koningsdam

De Koningsdam is het nieuwste schip van Holland America Line. Het schip komt in de zomer van 2016 naar Nederland. Het cruiseschip is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle Klasse van de rederij. De ‘koning’ in de naam van het schip is bedoeld als saluut aan onze huizige koning Willem-Alexander. Vanuit thuishaven Amsterdam zal het schip trips maken naar onder andere de Noorse fjorden, St. Peterburg en het prachtige IJsland. Het schip bestaat uit ruimtes gevuld met licht en vloeiende rondingen uitgevoerd in een perfecte combinatie van hedendaagse stijl en klassieke stijlelementen waar Holland America Cruise zo bekend om staat. Boek nu al een prachtige tour met dit ultramoderne schip!

Koningsdam cruiseschip

Staterooms Koningsdam

Je kunt kiezen uit 5 verschillende staterooms in de schepen van de rederij Holland America Line. In elke kamer staan 2 bedden die om te vormen zijn tot 1 queen- of kingsize bed. Elk type is bereikbaar met een rolstoel, maar niet elke kamer. Mocht u een hut willen boeken die rolstoeltoegankelijk is, kijk dan goed op de kaart van het schip welke kamers je dan kunt boeken. De rolstoeltoegankelijke kamers zijn aangegeven met een symbool. Het type Interior biedt grote en standaard kamers zonder uitzicht. In dit type kamers is een douche aanwezig. Het type Oceanview biedt grote en standaard staterooms met uitzicht op zee. Er is ook nog verschil in het soort uitzicht. De ene kamer heeft onbeperkt uitzicht op zee, terwijl de andere kamer gedeeltelijk zeezicht heeft. Op de site van Holland America Line kunt u met het passagiershutnummer controleren om welk type uitzicht het gaat aan de hand van een kaart. In de Oceanview staterooms is zowel een douche als bad aanwezig. De Lanai-hutten op het cruiseschip zijn geplaceerd aan het promenade-benedendek. Deze promenade loopt helemaal rondom het schip. Door de glazen deuren open te schuiven heb je direct toegang tot het dek. In de Lanai-hutten is naast een douche ook een bad aanwezig. Het laatste type zijn de Verandah suites met weer 3 verschillende staterooms. De Vista Suites, Neptune Suites en Pinnacle Suites hebben toegang tot een eigen balkon en zijn uitgerust met een jacuzzi in de badkamer. Dit worden ook wel de Spa-hutten genoemd. De laatste twee staterooms hebben banken die ook gebruikt kunnen worden als slaapbanken voor 2 personen. Deze hutten zijn erg ruim.


Koningsdam cruises

Eetgelegenheden Koningsdam

Het Grand Dutch Cafe dat zich bevindt op dek 3, is een ode aan de Hollandse roots van de cruisemaatschappij. Het cafe is vormgegeven met typerende Nederlandse trapgevels van de grachtenpanden en de kleuren in het decor zijn blauw en wit geïnspireerd door het Delftsblauw.  Hier worden natuurlijk typisch Nederlandse gerechten geserveerd, zoals poffertjes en de typische Hollandse snacks die we stiekem eigenlijk allemaal niet kunnen missen als we op vakantie zijn. Daarnaast zijn er andere specialiteitenrestaurants te vinden op het schip, zoals het Tamarind restaurant waar spectaculaire Aziatische gerechten worden geserveerd. Ook is er de Pinnacle Grill en het Lido Restaurant op het Lido dek, een fast food restaurant en een pizzeria.

Faciliteiten Koningsdam

In Blend kunt u uw eigen wijn maken, hoe gaaf is dat! In samenwerking met een wijnmakerij worden gasten in een kleine zaal in staat gesteld om hun eigen wijn te mengen en daarna te nuttigen tijdens een diner of gewoon in uw verblijf. Er is een Greenhouse Spa, het Lido zwembad. Voor kinderen met een leeftijd tussen de 3 en 17 jaar is er Club HAL. Er worden ontzettend veel activiteiten georganiseerd, van knutselprojecten tot karaokedansfeesten en technieklessen. Ook is zijn er nachtclubevenementen voor de jongeren. Op het schip de Koningsdam is een Culinary Arts Center aanwezig. In deze setting met open keuken en afzonderlijke kookstations worden kookdemonstraties en praktische lessen van beroemde bezoekende koks en eigen experts van het schip gegeven voor jong en oud.