• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Cruise Scandinavië

Zie je het niet zitten om eerst een lange vliegreis te moeten maken voordat je op het cruiseschip kan stappen? Heb je altijd al de ongerepte natuur van Scandinavië willen zien? Een cruise Scandinavië is dé uitkomst! Je kunt bijvoorbeeld opstappen in de haven van Rotterdam, Amsterdam, een Duitse of Scandinavische stad en zo vertrekt u in noordelijke richting. Net zo als bij cruises naar een ander gebied, zijn er ook ontzettend veel mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een cruise door Scandinavë. Wil je de Scandinavische steden langs? Wil je misschien langs IJsland? Of helemaal door naar St. Petersburg in Rusland? Of toch langs de Noorse fjorden naar Oslo? Of naar het noordelijkste punt van Noorwegen de Noordkaap? Je merkt het al: veel keuze. Daarom hebben wij een aantal routes met bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, zodat het hopelijk een stukje makkelijker kiezen wordt!


Cruise Scandinavie

Cruise Noorse Fjorden

Een cruise langs de Noorse fjorden duurt vaak tussen de 8 en 11 dagen. De hele kust van Noorwegen bestaat uit fjorden, dus je kunt kiezen om langs de fjorden van de westkant van het land te varen, langs bijvoorbeeld Bergen, Geiranger, Olden en Stavanger of om langs de zuidkant richting Oslo te varen. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide kanten te zien! Stavanger (richting Bergen) is een grote stad gelegen in het zuidwesten in de Lysefjord. Hier wordt vaak gestopt omdat hier veel musea te bezoeken zijn. Bergen is ook een grotere stad langs de westkust. Je kunt hier met de kabelbaan naar een hoge bergtop van Floien. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook ligt in Bergen de bekende wijk Bryggen. Dit is een reeks kleurrijke Hanze-handelshuizen aan de oostzijde van de fjord die Bergen binnengaat. Flåm is een dorp met zo’n 500 inwoners waar vaak wordt gestopt. Flåm ligt aan het Aurlandsfjord, een zijtak van het Sognefjord dat het langste en diepste fjord ter wereld is. Je kunt hier een treinreis maken die je door het prachtige landschap leidt. Ook zijn de Stalheim en Tvinde watervallen een bezoekje waard! Boven Flåm ligt Olden, hier ligt de Jostedalsgletsjer, de grootste gletsjer van Europa die je tijdens je Scandinavië cruise zeker moet bezoeken. Nog iets noordelijker liggen Geiranger, Alesund Molde, Andalsnes en Trondheim. In welke steden je stopt is natuurlijk afhankelijk van welke cruise je kiest! In elke fjordstad is wel iets adembenemeds te zien! Als je een bezoek wilt brengen aan het hippe Oslo is er natuurlijk veel te veel te zien voor één dag. Bezoek bijvoorbeeld het Vigeland Park, een openlucht museum of het koninklijk paleis. Een cruise Noorse fjorden is goed te combineren met een tocht naar IJsland, Noordkaap en Rusland.

Andere bestemmingen

De meeste tochten gaan langs de Noorse fjorden, omdat de fjorden an sich al een heel bijzondere bezienswaardigheden zijn. Je kunt er voor kiezen om enkel een cruise te boeken naar Noorwegen, de belangrijkste stops en bezienswaardigheden zijn hierboven beschreven, maar meestal wordt een tocht naar de fjorden gecombineerd met een bezoek aan andere Scandinavische landen, maar bijvoorbeeld ook Rusland. Raadzaam is om eerst uit te zoeken welke landen je graag wilt zien. Je kunt bijvoorbeeld ook een cruise naar de fjorden combineren met een bezoek aan Spitsbergen, eilandengroep in de Noordelijke IJszee boven Noorwegen. Een cruise IJsland is ook zeker de moeite waard! Misschien zie je nog wel het Noorderlicht! Of wat dacht je van een cruise Noordkaap en een bezoek aan Rusland? Hoe meer je wilt zien, hoe langer de tocht! Wil je opstappen in Nederland? Kies dan voor bijvoorbeeld een 8 daagse cruise waar je kunt opstappen in Amterdam en die je naar de leukste en sprookjesachtige dorpjes en steden in Noorwegen zal brengen. Je hoeft niet ver te gaan om veel te zien. Wil je meer, dan kan je bijvoorbeeld vliegen naar Kopenhagen en vanuit daar kan je heel veel kanten op. Cruises Scandinavië zijn in verschillende reisduren te boeken. Wij adviseren om te kiezen voor een cruise Scandinavië van 8, 9, 10, 11, 12 of 14 dagen.