• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Cruise Caribbean

Met een cruiseschip in het Caribisch gebied varen is al jaren erg populair. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je een Caribbean cruise wilt boeken. Wil je alleen de oostelijke Caribbean zien? Of wil je juist het westen verkennen waaronder het eiland Jamaica valt? Vooraf moet er dus goed worden uitgezocht wat je precies wilt zien en hoe lang je daar voor nodig denkt te hebben. Caribbean cruises zijn te boeken vanaf 6 dagen, maar wij raden aan toch zeker wat langer te gaan en rond de 15 dagen te boeken. De langste cruises in deze regio duren maar liefst 35 dagen. We hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet om het kiezen iets eenvoudiger te maken. Ook proberen we een handig overzicht te geven vanaf welke punten je kunt vertrekken.


Caribbean cruise

Bezienswaardigheden Oost Caribbean cruise

De belangrijkste eilanden in de Oost Caribbean cruises zijn St. Thomas, Barbados, Antigua en natuurlijk Sint Maarten. St. Maarten is voor een groot gedeelte Nederlands, maar ook voor de helft Franssprekend. Grand Turk is een eiland vol watersportmogelijkheden. Je kunt er uitstekend duiken of snorkelen in het Library Reef. Ook zijn er op Grand Turk prachtige stranden, hoewel eigenlijk alle eilanden mooie stranden hebben. Ook valt Puerto Rico onder het oosten van de Caribbean. San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico en een prachtige havenstad, is zeker een bezoekje waard. San Cristóbal en El Morro zijn oude imposante forten en La Fortaleza is een haven die nu wordt gebruikt als de verblijfplaats van de gouverneur. Harrison’s Cave is het wonder van Barbados. Als je de kans krijgt om deze grot te bezichtigen tijdens je cruise moet je dat eigenlijk doen! Je wordt met een tram door de grot gereden. Miami Beach is een prachtig wit strand op het eiland. Als je een dierenliefhebber bent: er is een Wildlife Reserve op het eiland. Het Graeme Hall Nature Sanctuary is een gebied van 1100 hectare bestaande uit meren en bossen. Hier is ook van allerlei flora en fauna te bewonderen! Antigua is het grootste eiland van de Britse Leeward Eilanden. De andere eilanden, Barbuda en Redonda, vormen samen met Antigua een staat. Antigua bestaat uit heuvels van kalksteen en aan de kust zijn vele grotten te vinden. Bekijk de St. John’s Cathedral, wandel door de Botanische tuinen of bezichtig de suikerrietplantage Betty Hope.

Bezienswaardigheden West Caribbean cruise

Onder het westen van de Caribbean vallen onder andere Cuba, Mexico, Belize, Jamaica en de Bahama’s. In Belize kunt u de Actun Tunichil Muknal bezichtigen. Dit is een Maya grot waarin skeletten, keramiek en stenen bewaard zijn gebleven. Belize is een paradijs voor watersportliefhebbers. In het Lighthouse Rif is de Great Blue Hole gelegen. Het gat is ruim 120 meter diep en er leven verschillende haai- en vissoorten. Dus als je van plan was om te gaan duiken? Doen! In El Caracol kun je nog veel meer over de Mayacultuur te weten komen. Het is de grootste Mayastad van Belize en er staat zelfs een piramide, Canaa genaamd, die gebouwd is in de Mayaperiode. In het Cayo district staat nog een imposante piramide, Xunantunich. Aan de top heb je een prachtig uitzicht. Vanuit Costa Maya, Mexico, kun je nog veel meer overblijfselen van de Mayacultuur bewonderen. En op Conzumel, het grootste Caribische eiland van Mexico dat je tijdens een cruise zal bezoeken, kan je erg goed duiken. Naast dat het eiland een duikersparadijs is, heeft het eiland op cultureel gebied ook veel te bieden. Ook hier staan veel ruines en andere bouwwerken van de Maya’s. De Bahama’s bestaan uit heel veel kleine eilanden. Op een eiland in het midden ligt een park, Exuma Cays Land & Sea Park. Wil je drukte en lekker uitgaan tijdens je Caribische cruise? Dan moet je zeker weten naar Nassau. Meer rust vind je op het eiland Grand Bahama. Hier kun je meerdere natuurparken bezichtigen. Ook kan je hier met dolfijnen zwemmen! Dan hebben we natuurlijk het populaire Jamaica nog. In Kingston kun je alles over Bob Marley te weten komen. Van zijn huis is een museum gemaakt. Dunn’s River Falls is de beroemdste waterval van het eiland. Deze watervallen zijn ook te beklimmen, Absoluut de moeite waard. Ook kun je de Blue Mountains bezoeken op Jamaica. Dit is een bergketen met een lengte van 46 kilometer. De toppen zijn blauw doordat ze altijd gehuld zijn in nevel. Je kunt nog veel meer doen op Jamaica! Met dolfijnen zwemmen bijvoorbeeld. Of door de mangroves met krokodillen varen.

Zuid Caribbean cruises bezienswaardigheden

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zuidelijke eilanden, als Aruba, Curaçao en Barbados, te verkennen. Op deze eilanden is het koloniale verleden van de Europese grootmachten nog goed te zien aan de verschillende culturen en levensstijlen op de eilanden. Aruba is een prachtig exotisch eiland met een Hollands tintje. In Oranjestad vind je de bekende pastelkleurige huizen met Hollandse gevels. Je kunt op Aruba van alles ondernemen, zoals fietsen of mountainbiken, duiken of andere watersporten en paardrijden. Barbados was vroeger in handen van de Britten en heeft nog erg veel Engelse invloeden. Zo staat er in Bridgetown een standbeeld van Lord Nelson. Lekker zonnen op Miami Beach of een bezoekje aan de indrukwekkende grot Harrison’s Cave. Op Curaçao staan prachtige plantagehuizen en een bezoekje aan Willemstad kan natuurlijk niet uitblijven. De wijk Otrabanda, ligt aan de andere kant van de Sint Annabaai en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gekleurde huizen op de bekende Handelskade.

Vertrekpunten

Boek je een cruise naar de Caribbean dan zal je meestal vertrekken vanuit Miami, Fort Lauderdale en in mindere mate vanuit Tampa en Port Canaveral. Je kunt er voor kiezen om voor of na de cruise nog een aantal dagen in de stad te verblijven waar je aankomt, bijvoorbeeld in Miami. Voordat je een paar dagen of langer gaat relaxen op het cruiseschip kun je hier nog even heerlijk genieten in deze zonnige stad! Er zijn ontzettend veel Caribische cruises te boeken, dus bekijk snel het aanbod.