• RUIM 1000 CRUISES

  • VERGELIJK 4 AANBIEDERS

  • ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE

  • Tel: 031 777 7 777

Cruise Alaska

Houd je van ongerepte natuur en wildlife? Je eigen vis vangen? De meest mooie gletsjers zien? Dan moet je een cruise naar Alaska boeken! Dit land is ongeveer 36 keer de oppervlakte van Nederland, maar telt rond de 600.000 inwoners. Op deze cruisetocht kunt u tot rust komen, maar is er ook aan avontuur geen gebrek. Zo kun je onder andere orka’s en grizzlyberen zien in het wild. Alaska cruises duren meestal tussen de 10 dagen en 15 tot 16 dagen. Niet extreem lang dus, maar lang genoeg om deze prachtige regio te bewonderen.


cruise alaska

Bezienswaardigheden Alaska cruise

Je zult wel begrijpen dat er ontzettend veel parken zijn in Alaska. Als je meegaat op een cruiseschip moet het mogelijk zijn om zo’n park te bezoeken. We zullen een paar van deze National Parks benoemen. Denali National Park is een van de bekendste parken van Alaska. De hoogste berg van Noord-Amerika, Mount McKinley, is zo’n 6194 meter hoog en is te vinden in dit park. Doordat het park op een breuklijn ligt zijn er veel rotsformaties ontstaan. Pas op voor de grizzlyberen en wolven! Het Wrangell-St. Elias National Park is een van de grootste parken van Alaska. Ook hier staat een grote berg, om precies te zijn de op twee na hoogste berg met 5489 meter. Het landschap bestaat uit gletsjersm bergen en ijsvelden. Het Katmai National Park is bekend door The Valley of Ten Thousand Smokes. Dit is een maanachtig grondgebied dat is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Uit sommige vulkanen kan nog steeds rook of stoom komen. Dan is er nog het Lake Clark National Park. Het park ligt midden in de bergen waar zich ook twee dampende vulkanen bevinden. Het meer Lake Clark ligt tussen gletsjers in en bestaat uit gesmolten sneeuw. Ook zijn er natuurlijk veel musea te vinden tijdens de cruise in de wat grotere plaatsen. In Anchorage is bijvoorbeeld het Alaska Native Heritage Center gestationeerd. Dit is een informatiecentrum waar alles omtrent de geschiedenis van Alaska en de inheemse bevolking te leren is. Ook staat het Anchorage Museum in deze stad. Hier kun je alles te weten komen over geschiedenis, kunst en wetenschap. Wat ook ontzettend leuk is: Aurora Ice Museum. Dit museum ligt in de plaatss Fairbanks. Bewonder de indrukwekkende ijssculpturen, dit kan het hele jaar door! En wat natuurlijk ook echt niet mag ontbreken op je to-do-list? Hondensleeën natuurijk.

Vertrekpunten cruises Alaska

Je kunt voor je cruise vertrekken vanuit onder andere Vancouver, Seattle (Canada), Anchorage of Fairbanks. Je merkt wel: er zijn erg veel verschillende soorten cruises en expedities plus Alaska is zo groot, dat de cruiseschepen vanuit veel verschillende punten vertrekken. Bekijk goed wat je het beste uitkomt en boek de Alaske cruise van je dromen.